pijl

Inge Spijkerman

 

Mijn naam is Inge Spijkerman, ik heb 22 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt als groepsleerkracht, toen heb ik besloten om met mijn hobby, het kleien, meer te gaan doen.

Mijn opleiding heb ik gehad op de Creajat en in Alkmaar op het kunstatelier en verder moet je het veel doen en niet bang zijn om dingen uit te proberen.

Ruim 20 jaar nu geef ik keramieklessen waarbij verschillende technieken kunnen worden beoefend, zoals raku, naked raku, pittfire, het werken met majolica, oxiden en engobes.

De groepen bestaan uit maximaal 5 personen, ieder maakt zijn of haar eigen werk, de techniek die er voor nodig is wordt individueel gegeven, dat kan omdat de groep zo klein is.

De verschillende technieken zie je ook in mijn werk terug, sommige technieken vragen een bepaalde vorm, ook het spelen met diverse glazuren zie je in mijn werk terug, ook een nette afwerking maakt of breekt een werkstuk.

Ik maak zowel werk voor binnen als werk voor in de tuin. De laatste jaren maak ik ook regelmatig herinneringsmonumenten in opdracht.

Het heerlijk van kleien is dat je je creativiteit kwijt kan en.., zoals ik de cursisten vaak hoor zeggen, je komt er helemaal van tot rust.

 

Rondje Cultuur Huisduinen

 

Rondje Cultuur Huisduinen

 

Rondje Cultuur Huisduinen

 

 

Rondje Cultuur Huisduinen