pijl

 

LDS 46

Locatie 18, Badhuisstraat 46

 

AAN DE KLEI ONTTROKKEN

Beeldzang om ontruimd Joods Werkdorp te gedenken

In aansluiting op de expositie ‘AbortedArt’, over het leven en werk van drie in 1942 Auschwitz vermoorde kunstenaars, is kunstwerkplaats LDS46 onderdeel van een project waarbij de door de nazi’s gedeporteerde en vermoorde bewoners van het Joods Werkdorp in Slootdorp in herinnering gebracht worden.

 

pastedGraphic.png

Opstellen voor transport in 1941 | Bron www.joodswerkdorp.nl

Componist en musicus Geert Schoonbeek de Vlaming en kunstkenner en scheppend kunstenaar Wouter van Deenen willen in beeld en geluid een mo(nu)ment teweegbrengen. Vastgelegd met video en fotografie, om daarmee bij te dragen aan de voortdurende herinnering aan de ontruiming van het Joods Werkdorp.

In de agrarische omgeving van het Joods Werkdorp is het dragen van rubberlaarzen gemeengoed. Het is voorstelbaar dat de bewoners van het Joods Werkdorp, als zij daar de beschikking over zouden hebben gehad, ook rubberlaarzen hebben gedragen. Het is een kleine gedachtesprong je voor te stellen dat van de gedeporteerde bewoners de rubberlaarzen zijn achtergebleven. Met deze fictieve projectie voor ogen – het zijn hun laarzen geweest – zal door beide kunstenaars worden gewerkt.

Er zijn voor dit project heel veel rubberlaarzen nodig. Door een inzamelingsactie te houden hopen de kunstenaars velen bij dit project te betrekken. U wordt gevraagd uw gebruikte rubberlaarzen aan dit project te doneren. Graag alleen volwassen maten (vanaf maat 36). Als u bij inlevering uw e-mailadres op een briefje erbij stopt, krijgt u bericht als het resultaat te bekijken is. De laarzen worden niet geretourneerd, daarvoor in de plaats bent u betrokken en neemt u deel aan iets uitzonderlijks.

Op zondag 4 juni as tijdens het ‘Rondje Cultuur Huisduinen’ kunt u bij de kunstwerkplaats op Badhuisstraat 46 uw laarzen en e-mailadres afgeven. Daar kunt u in het voorbijgaan ook luisteren naar een try-out van livemuziek voor dit project. Laarzen vergeten? Zet ze nadien (tot 15 juni) in de carport van Badhuisstraat 50-B. De kunstenaars zijn u dankbaar!

INZAMELACTIE RUBBERLAARZEN

Op 4 juni > Badhuisstraat 46 | nadien > Badhuisstraat 50-B – carport –

 

pastedGraphic_1.png

Zijaanzicht achterzijde Joods Werkdorp | © Foto Wouter van Deenen

Contact? E-mail info@LDS46.nl